Pasaulinė lyderystės konferencija: kai lyderis tobulėja, laimi visi

 

Norite tobulėti? Pasisemti įkvėpimo? Ar atsigręžti į sėkmę ir pilnatvę lemiančias vertybes? Tuomet suskubkite kalendoriuje raudonai pasižymėti lapkričio 11-12 d., kuriomis Klaipėdoje, tarptautiniame LCC universitete, arba lapkričio 18-19 d.  Vilniuje, Compensa koncertų salėje, vyks Pasaulinė lyderystės konferencija. Tapkite lyderiais ten, kur esate. Juk kai lyderis tobulėja, laimi visi. Per dvi konferencijos dienas jūsų lauks aukščiausio lygio vadovų įžvalgos, sumanymai, praktiniai patarimai, o svarbiausia – būsite įkvėpti godžiai trokšti žinių ir tobulėjimo.

 

Dvi dienos – motyvacija ilgam

 

Lietuvoje ir pasaulyje šiuo metu pastebima neabejotina autoritetų ir lyderių krizė. Kyla natūralus poreikis suvokti, kas yra tikra lyderystė ir kaip jau šiandien būti įkvepiančiu lyderiu. 7 kartą vyksianti Pasaulinė lyderystės konferencija (PLK) atskleis tikrosios lyderystės dedamąsias ir neleis pasiklysti ieškojimų labirintuose. Šiame neeiliniame dviejų dienų renginyje video transliacijų pagalba savo patirtimi dalinsis pasaulinio garso pranešėjai. Jiems akomponuos „gyvi” pranešėjai, muzikos grupės. Jaukioje ir įkvepiančioje aplinkoje kunkuliuos diskusijos ir turiningi pokalbiai tarp renginio dalyvių. Per šiuos metus konferencija aplankys daugiau nei 675 miestus 125 šalyse.

PLK metu pasisemsite žinių, tobulinsite savo vadovavimo įgūdžius bei išmoksite dirbti su komanda, kuriai vadovaujate. Konferencija yra patikrinta priemonė. Tai ilgalaikė investicija į ateitį. Įmonės gauna labai aiškią ateities naudą – stiprų ir patikimą lyderį. Tai ne tik skambios frazės, tačiau realūs sėkmingi pavyzdžiai, kurie įkvepia. „Dažnai žmonės, kaip motyvacijos šaltinį, įsigyja konferencijos medžiagą ir ją analizuoja drauge su savo komanda ištisus metus. Šios dvi dienos – investicija į save, kuri neabejotinai atneš didžiulius dividendus – vidinį pasitenkinmą ir realius pokyčius”, – sako konferencijos Lietuvoje organizatorius „Miesto Bažnyčios pastorius Saulius Karosas. Jis džiaugiasi, kad žmonių požiūris keičiasi, o kasmet bendraminčių gretas papildo po kelis šimtus tobulėjimo geidžiančių asmenybių. „Žmonės grįžta su savo komandomis, draugais, šeimomis. Šventė širdžiai, kuomet apsilankiusiųjų gyvenime prasideda teigiami pokyčiai. Pavyzdžiui, viena vaikinų grupelė anksčiau būriuodavosi išgerti alaus ar pasikaitinti saunoje, o dabar laisvalaikį leidžia studijuodami konferencijos pranešimus ir jų pagalba analizuodami realias gyvenimo situacijas”, – pasakojo S. Karosas.

 

Tikroji lyderystė – tik su įkvėpimu

 

Vadovauti su įkvėpimu ir vadovauti be įkvėpimo yra du skirtingi dalykai. Apie 70% darbuotojų iš vadovo, kaip lyderio, tikisi įkvepiančios vizijos. Lyderis ne tik turi turėti ilgalaikę viziją, bet ir ją perteikti. Lyderystės matas – lyderių sukuriama socialinė vertė. Tyrimų duomenys rodo, kad net 83 proc. atvykstančių į PLK pagerėja komandinė veikla, jie pasižymi didesniu pasitenkinimu darbu ir jo našumu.

Pasak S.Karoso, renginyje žodis „lyderis“ naudojamas plačiąja prasme ir reiškia žmogų, kuris daro įtaką kitiems – o tokiu gali tapti kiekvienas iš mūsų. „Lyderis – tai vedlys, kuris vadovaujasi krikščioniškomis vertybėmis, yra nesavanaudiškas, nuolankus, atsakingas, ryžtingas ir kitus skatina sekti jo pavyzdžiu. Lyderystė – sunkus darbas, kurio pagrindinis uždavinys – sugebėti vadovauti sau, atsisakyti ydų, egoizmo, savanaudiškumo, laimėti savo vidines kovas ir įkvėpti žmones siekti bendro tikslo. Tikras lyderis geba kiekviename žmoguje įžvelgti potencialą ir jį atskleisti. Komandos narių gerbūvis, jausmai, emocijos, savivertė – lyderio kasdienė duona. Jis privalo gebėti žmones suburti, parodyti jiems, kaip atsisakyti arogancijos, bendrauti ir bendradarbiauti”, – mintimis dalijosi konferencijos Lietuvoje organizatorius. Anot jo, kiekvienas iš mūsų yra ir gali būti lyderis. „Tai ne skambus titulas, tai žmogaus požiūris, vertybių skalė. Puikių pavyzdžių galime rasti nebūtinai versle. Jų gausu ir artimiausioje aplinkoje: mokykloje, vietos bendruomenėje, šeimoje”, – pridūrė Miesto Bažnyčios vadovas.

 

Žinių bagažui – net 10 aukščiausio lygio pranešėjų

 

„Kai lyderis tobulėja, laimi visi” – skelbia konferencijos šūkis. Lyg dėlionę šiuos pokyčius inspiruojančius žodžius sudėlios net 10 aukščiausio lygio profesionalių pranešėjų. Jų kalbos apjungs viziją, įkvėpimą ir praktines užduotis, kurias galėsite iškart pritaikyti. Pagrindinės šių metų temos: labiausiai rūpimų idėjų realizavimas; dorybės kurios reikalingos dirbant su komanda; darbas ir susikalbėjimas tarp skirtingų kultūrų; įrankiai, kurie padės atsitiesti po sunkumų; kultūros, kuri vertina efektyvumą, kūrimas.

„Lietuvoje daug kas mano, kad lyderiu gali būti tik politikoje ar versle. Bet tie, kurie praveria Pasaulinės lyderystės konferencijos duris, greitai supranta, kad tai mitas, nes lyderiu gali būti daugelyje gyvenimo sričių. Konferencijoje dažnas pažadinamas iš rutinos, sugrąžinamas į tikrų vertybių kelią. Ypač ten verta apsilankyti dvejojantiems, pasimetusiems ar manantiems, kad jiems nesiseka, nes tiek padrąsinimų ir įkvepiančių pavyzdžių per dvi dienas sunku gauti.

Viešojoje erdvėje vengiama kalbėti apie moralumą, nuoširdumą, dvasingumą, tačiau konferencijoje savo istorijomis, pavyzdžiais ir patarimais besidalinančios asmenybės – autoritetai to nebijo, ir tai įkvepia, pakylėja. Todėl jau konferencijos metu dauguma dalyvių nusimeta kaukes, ima bendrauti atvirai ir nuoširdžiai, nori dažniau daryti gerus darbus, pakoreguoja savo gyvenimo tikslus – iš buitinių į kur kas kilnesnius”, – renginio įspūdžiais dalijosi praėjusių metų dalyvis.

Pabaigai S. Karosas pabrėžia, kad per dvi diens įgytas žinias ir praktinius įgūdžius kiekvienas žmogus galės pritaikyti savo kasdienybėje. „Tokie pavyzdžiai motyvuoja svajoti ir kurti. Galimybių tikrai yra, tereikia jas įžvelgti. Renginio metu pagausite svajonę ir apsišarvuosite galingiausiu ginklu – gebėjimu kovoti su savo ydomis ir nuolatiniu žinių bei tobulėjimo troškuliu”, – reziumavo organizatorius.

 

Pranešėjai ir temos:

 

BILAS HAIBELSAS: Vadovo lęšiai;

 

ALANAS MULALIS: Menas dirbti kartu;

 

PATRIKAS LENČIONIS: Tobulas komandos žaidėjas;

 

MELINDA GEITS: Akis į akį su Melinda Geits;

 

DŽONAS MAKSVELAS: Gyvenimo misija: žmogaus vertės stiprinimas​;

 

​KRISAS MAKČESNIS: Keturios disciplinos​ tikslui pasiekti;

 

ERINA MEJER: Kultūrinis žemėlapis;

 

T.D.DŽEIKSAS Vyskupas T.​ ​D. Džeiksas: ​k​aip atskleisti savo potencialą;

DANIELĖ STRIKLAND: ​Dvasingumas lyderystėje​;

 

VILFREDAS DE CHESUSAS: Irtis prieš srovę;

 

Detalesnę informaciją rasite internetinėje svetainėje: www.lyderiams.lt

 

Aistė NOREIKAITĖ