Nors ruduo dar tik įsibėgėja, tačiau žemę sodriai rusvais ir gelsvais atspalviais jau puošia gausiai nuo medžių krentantys lapai. Ta proga Asociacija “Mano miestas Klaipėda” jau septintus metus organizavo kasmetinę rudens talką – lapų grėbimą.
Saulėtą spalio 31-osios rytą į Danės skverą šalia “Vaikų supermiesto” žaidimų aikštelės sugužėjo būrys savo miestą mylinčių ir prie jo gražinimo darbų prisidedančių klaipėdiečių: čia intensyviai darbavosi dainininkų Viliaus ir Violetos Tarasovų bei jų dukrytės šeima, savo šypsena ir kruopčiu darbu prie miesto puošimo prisidėjo gydytojas Jonas Sąlyga, politikas Simonas Gentvilas, energingai sugrėbtus lapus į konteinerius krovė renginių vedėjas ir organizatorius Remigijus Žiogas, muzikos prodiuseris Mindaugas Bendžius bei daugelis kitų. Vieni aktyviausių talkininkų – Asociacijos “Mano miestas Klaipėda” valdybos nariai, Prezidentų klubo ir asocijuoti nariai.
Asociacijos Prezidentas Gintaras Bendžius džiaugėsi tokiu klaipėdiečių aktyvumu teigdamas, jog “septintus metus rengiama akcija yra gera proga miestą mylinčiam klaipėdiečiui prisidėti prie aplinkos švarinimo. Tai gera proga naudingai padirbėti vardan savo miesto, sveikai ir turiningai praleisti šeštadienį, pasijusti atsakingu miesto šeimininku. Džiaugiuosi, jog klaipėdiečiai yra labai pilietiški ir tai ugdo savo vaikuose, juk šiandien kone visi talkininkai atsivedė ir mažuosius savo šeimos narius“.
Rudeninę talką vainikavo smagūs pašnekesiai prie karštos arbatos puodelio ir bendra talkininkų nuotrauka.
Tegu Klaipėda pasitinka žiemą švaresnė, gražesnė, o pavasarį nereikės žolės dažyti žaliai! Kartu dirbti yra lengviau ir linksmiau.