Pagarbos nusipelno arenoje esantis žmogus, kurio veidą dengia dulkės, prakaitas ir kraujas; tas, kuriam pažįstami didieji užmojai, kuris suklysta, kuriam vis nepavyksta,
Nes nėra bandymų be klaidų ir trūkumų; tas, kuris siekia žygdarbių, kuriam pažįstamas entuziazmas, pasišventimas; kuris aukojasi dėl garbingo reikalo;
Kuriam, jei pasiseka, pažįstamas didelių pasiekimų triumfas, o jei nepasiseks, jis bent jau pralaimės DIDŽIAI DRĮSDAMAS…“

Šios išmintingos T. Ruzvelto ( Theodore Roosevelt) mintys vienija visus jaunus ir gražius žmones, vakar susirinkusius Klaipėdos mokslo ir technologijų parko salėje į MMK konkurso „Užaugink verslo idėją“ baigiamąjį etapą. Tai jau penktasis konkursas, išaugęs iš trumpų distancijų bėgimo į didįjį maratoną.

Imtis rengti tokio mąsto konkursą, žinoma, yra iššūkis. Pripažinkime, ramiai leisdamas laiką prie televizoriaus ar su draugais kavinėje, nerizikuoji, apsisaugai nuo galimybės sulaukti skeptikų užgauliojimų, visažinių kritikos. Bet užuot nieko nedarę ir bambėję, kad nieko įdomaus nevyksta, jie ėmėsi darbo ir per penkerius metus užaugino savo konkurso idėją.

Jie- tai asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ Verslo grupės nariai,vedami į priekį Indrės Razbadauskaitės. Tai lyderių komanda. BRAVO!

Vakar finaliniame etape buvau viena iš komisijos narių. Noriu padėkoti už šią galimybę. Nors vakaras buvo ilgas, pirmą kartą į laikrodį dirstelėjau lygiai 20 val. ir supratau, kad mes čia jau 4 valandas, bet laikas ne tik neprailgo, bet ir prabėgo akimirksniu. Pasinaudodama inovatyvia vienos iš komandų „Jumis“ idėja, įmonės įvaizdžiui gerinti pasiūliusios prie savo pastato įrengti elektromobilių pakrovos stotelę, galiu drąsiai pasakyti: pasikroviau švarios energijos.

Vienas išskirtinių konkursinio renginio bruožų- puiki, lengva atmosfera. Vedėjas Marius tikrai prie to prisidėjo, leisdamas besikaupiančiai įtampai laiku išgaruoti.

O įtampos, žinoma, būta. 8 komandos, perėjusios visus konkurso etapus ir vakar ( po bemiegių, kaip girdėjau, naktų) stovėjusios prieš auditoriją ir pristatinėjusios savo išaugintas verslo problemų sprendimų idėjas, nusipelno pagarbos. Kiekvienam konkurso dalyviui ši komandinio darbo, viešo kalbėjimo patirtis atneš dividendus ateityje.  Linkiu kiekvienam jų didelės sėkmės.

Ir saldžioji pabaiga… Koks gi gimtadienis, be torto, be pinokiškų kepurėlių, linksmos foto sesijos ir ilgiausių metų! Visa tai vakar buvo…

Pažinkime „didelių pasiekimų triumfą“, o pralaimėkime „didžiai drįsdami“.

Su didele pagarba gražiąjam jaunimui
Virginija Beliauskienė
MMK valdybos pirmininkė
2014 m. balandis 11 d.