Šurmuliuojančioje prieškalėdinėje parodoje „Kalėdos be streso“, kurią organizavo įmonė UAB “Expo vakarai”, savo gerais darbais prisijungė ir beveik dešimt metų veikianti asociacija „Mano miestas Klaipėda“. Trečius metus ši nevyriausybinė organizacija vykdo renginių ciklą vaikams: pirmus dvejus metus buvo skiriama Klaipėdos vaikų globos namų auklėtiniams, o šiemet, pasitelkus partnerius-Klaipėdos Samariečių bendriją, daugiavaikių šeimų atžaloms.

“Džiugu matyti, kad asociacijos organizuojami finansinio raštingumo renginiai vaikams iš socialinę atskirtį patiriančios aplinkos tampa tradiciniais, prisideda prie vaikų tobulėjimo ir pasiruošimo savarankiškam gyvenimui. Taip pat, nuoširdų AČIŪ tariu visiems klaipėdiečiams, prisidėjusiems, kad šis renginys įvyktų”- sako asociacijos prezidentas Elijus Vainauskas.

Parodos metu asociacija kartu su partneriais-samariečiais turėjo organizatorių skirtą socialinę erdvę-stendą “Parama daugiavaikėms šeimoms”, dvelkiantį kalėdine atmosfera ir ragintiną nešti dovanėles daugiavaikių šeimų vaikams bei, esant galimybei, paaukoti tam skirtose aukų dėžutėse. Klaipėdiečių dėka visa surinkta parama perduota „Klaipėdos samariečių bendrijos“ vadovei Vilijai Toliušienei ir taip asociacijai prisijungiant prie vaikų šv. Kalėdų laukimo. “Nuoširdžiai dėkojame visiems, kas prisijungė prie gerumo akcijos, per kurią gautos dovanos pasieks daugiavaikių šeimų vaikučius” – kalba samariečių vadovė.

Džiaugiamės klaipėdiečių aktyvumu, jų padovanotomis įvairiomis dovanėlėmis ir piniginėmis aukomis. Tariame dar kartą didelį AČIŪ miestiečiams, UAB „Expo vakarai“ vadovui Sauliui Savickiui, „Klaipėdos samariečių bendrija“ vadovei Vilijai Toliušienei.

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ Kultūros grupės organizuojamų renginių ciklo “Visi į kiną” skelbia pradžią sausio mėnesį. Kultūros grupės vadovas Remigijaus Žiogas, kviesdamas papildo, kad  vaikų ir klaipėdiečių bendruomenės susitikimų metu bus ugdomas vaikų finansinis išprusimas, skatinamas vertybių puoselėjimas bei mažinama socialinė atskirtis tarp vietos gyventojų bendruomenės ir vaikų iš socialinę riziką patiriančių šeimų.

Kviečiame klaipėdiečius jungtis prie šios kasmetinės gerumo akcijos organizavimo ir susitelkti geriems darbams Klaipėdai!