2018 m. spalio 10 d.

Klaipėda

Klaipėdos universitetas turi būti svarbia, patrauklia ir atvira pasauliui mokslo ir mokymo  institucija. Apie universiteto ateitį ir rektoriaus kaip lyderio vaidmenį plėtojant miesto ir Universiteto santykius kalbėta Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ surengtoje diskusijoje.

 Dramos teatre vykusiame renginyje dalyvavo kandidatai į rektoriaus pareigas Klaipėdos universiteto profesorius dr. Artūras Razbadauskas, Mykolo Riomerio universiteto docentas dr. Marius Lanskoronskis, Kauno technologijos universiteto profesorius Sigitas Vaitkevičius, uostamiesčio meras ir Universiteto tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas, akademikas, buvęs rektorius prof. dr. Vladas Žulkus, per pusšimtį miesto bendruomenės atstovų – studentų, verslininkų, švietimo ir kultūros darbuotojų.

Diskusijoje buvo pabrėžta Klaipėdos universiteto įvaizdžio formavimo, partnerystės su verslo struktūromis, švietimo įstaigomis ir socialiniais partneriais svarba. Kalbėta apie studijų patrauklumą, universitetinių klasių mokyklose ir universitetinės gimnazijos steigimą, miesto ir regiono abiturientų traukos galimybes ir sąlygas, jaunimo užimtumo perspektyvas, švietimo, mokslo ir inovacijų tinklo kūrimą.

Kandidatai į rektoriaus pareigas teigė, kad Klaipėdos universiteto situacija nėra tokia prasta, kaip ją piešia Švietimo ir mokslo ministerija ar žiniasklaida. Pasak prof. A. Razbadausko, šiemet į bakalauro studijas įstojo tik aštuoniais procentais mažiau, lyginant su praėjusiais metais, studentų, kai tuo tarpu kituose universitetuose šis rodiklis yra kur kas prastesnis.

                      „Diskusija parodė, kad klaipėdiečiai nėra abejingi Universitetui, – teigė vienas iš asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ steigėjų Tadas Šatkauskas. –  Klaipėdos universitetas turi būti vartai, pro kuriuos žinių link veržtųsi jaunimas iš visos Lietuvos, iš viso pasaulio, o paskui liktų čia kaip įvairių sričių specialistai, geri tėčiai ir mamos. Klaipėda ir Universitetas turi pakankamai potencialo vystytis ir palaikyti vienam kitą. Tikimės, kad spalio 15 dieną Universiteto taryba, rinkdama rektorių,  priims atsakingą sprendimą, užtikrinantį miesto ir universiteto santykių plėtojimą ir stiprinimą“.

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“

Kontaktinis asmuo: prezidentas Elijus Vainauskas

Tel. nr. 8 698 11837