Uostamiesčio savivaldybėje įvyko asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ inicijuota diskusija apie seniūnaičius ir prasidedančius jų rinkimus naujai kadencijai. Seniūnaičiai Klaipėdoje renkami nuo 2012 m., tačiau iš  54 seniūnaitijų savo atstovus turi tik 38.

Renginyje kadenciją baigiantys seniūnaičiai Saulius Liekis, Jonas Bartkevičius ir Aurimas Mockus pasidalino veiklos gerąja patirtimi. Teisės aktų, susijusių su seniūnaitijomis ir jų vadovais, pokyčius pristatė savivaldybės Informavimo ir e.paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė. Apie veiklos sąlyčio taškus kalbėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė ir  Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Viešos diskusijos dalyviai išreiškė poziciją, jog aktyvi bendruomenių atstovų veikla padeda gerinti gyvenamąją aplinką ir didina gyventojų bendruomeniškumo jausmą. Seniūnaičių darbas suartina klaipėdiečius ir su miesto valdžia, ir su kitomis valstybės bei savivaldos institucijomis, padeda spręsti problemas bei rasti atsakymus į aktualius gyventojams klausimus.

„Policijai yra labai svarbus bendruomenių aktyvumas, o seniūnaitis ir yra ta tarpinė grandis tarp mūsų ir gyventojų, – teigė vyresnioji komisarė R. Bekėžienė. – Bendruomenių pareigūnų ir seniūnaičių bendradarbiavimas yra reikšmingas veiksnys užtikrinant saugią aplinką“.

Renginyje buvo išsakytos ir problemos, kylančios santykiuose su savivaldybės administracija, pateikti įvairūs klausimai ir pasiūlymai.

Kandidatai į seniūnaičius bus registruojami iki kovo 28 d., gyventojų apklausa vyks balandžio 10-28 d. Seniūnaitis bus išrinktas, jeigu balsavime dalyvaus ne mažiau kaip 5 proc. seniūnaitijos gyventojų.

Vaizdo medžiagą iš renginio „Kodėl Klaipėdai reikia seniūnaičių?“ galite pažiūrėti čia: https://www.facebook.com/manomiestasklaipeda/videos/10155114671653007/