Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) organizuoto projekto „Inolaboratorija“ dalyviai drauge su mentoriais tobulintas verslo idėjas gruodžio 2 dieną pristatė galimiems investuotojams. Į finalinį renginį pakviestų įmonių atstovai, svečiai iš Klaipėdos miesto savivaldybės bei asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ turėjo progą susipažinti su aštuoniais pasiūlytais  verslo modeliais.

„Inolaboratorijos“ organizatoriai iš viso sulaukė 13 pretendentų paraiškų. Dalis pateiktų idėjų vertintojų sprendimu buvo eliminuotos. Toliau vystytų verslo modelių spektras – nuo IT sprendinių, pavyzdžiui, mobiliųjų programėlių – iki socialinių inovacijų. Klaipėdiečiai „Inolaboratorijai“  buvo pateikę ir ekologinio pobūdžio idėjų. Viena jų – perdirbto plastiko panaudojimas inovatyvios transporto priemonės gamyboje.

Į kvietimą dalyvauti „Inolaboratorijoje“ atsiliepė ne tik pirmus veiklos žingsnius žengiančios įmonės, bet ir moksleiviai, studentai. Reikšmingu dalyvavimo projekte motyvu daugelis įvardijo galimybę pasitikrinti savo sumanymo patrauklumą bei perspektyvas.

„Verslo idėjos buvo tobulintos individualių konsultacijų metu.  Išties unikali galimybė:  stovint prie savo verslo idėjos starto linijos – gauti patarimus iš mentorių, kurie kažkada jau „nubėgo“ panašią distanciją – su kliūtimis, iššūkiais ir įgiję labai vertingos patirties“, – kalbėjo KMTP direktorė Roma Stubrienė.

Su „inolaborantais“ visą lapkritį dirbo mentoriai iš įmonių „Emotion“, „Efektyvus planas“, „Atea“, „BSS IT“. Projektui jau įsibėgėjus į jų gretas įsiliejo „Marketologai.lt“ įkūrėjas Donatas Jonikas bei verslo konsultantas Igoris Podoprigora.

„Finalinį „Inolaboratorijos“ renginį galima vertinti kaip tam tikrą egzaminą, tačiau pirmiausiai tai – išties puiki galimybė užmegzti kontaktų su potencialiais investuotojais. Tikiu, kad ši diena mūsų projekto dalyviams taps dar vienu laipteliu siekiant savo idėjas paversti tikrove“, – sakė KMTP inovacijų vadybininkė Erika Zavackienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad „Inolaboratorijos“ projektas yra tęstinis – paraiškas su verslo idėjomis bus galima teikti ir ateityje. „Verslo dirbtuvės toliau tarnaus tam, kad atrastume vieni kitus, dalintumėmės žiniomis, kompetencijomis ir idėjomis suteikdami labai apčiuopiamą postūmį jaunam verslui Vakarų Lietuvoje“,  – akcentavo E. Zavackienė.

l1050406

l1050427

l1050483