2016.10.21-23 dienomis, Kultūros fabrike vykusio asociacijos „Mano mietas Klaipėda“ renginio (A)maze Klaipėda metu daugiau nei puse šimto dalyvių plačiau sužinojo apie socialinį verslą ir jo iniciatyvas, būrėsi į grupes, dirbo kartu ir ieškojo socialinio verslo galimybių, kurias galėtų pritaikyti praktikoje.

„Šiuo renginiu siekėme dviejų tikslų: visų pirma supažindinti dalyvius, kas yra socialinis verslas ir jo iniciatyvos, įkvėpti sėkmės istorijomis bei suteikti galimybę keistis patirtimis ir vertingomis pažintimis. Taip pat norėjome, kad dalyviai išmoktų ir suprastų, kaip sukurti socialinį verslą ar jo iniciatyvą nuo pradinės idėjos iki galimo galutinio rezultato, naudojant žinomus verslo praktikos procesus ir modelius“ – teigė viena iš (A)maze Klaipėda renginio organizatorių asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ valdybos narė ir verslo grupės vadovė Indrė Razbadauskaitė-Venskė.

Nuo penktadienio iki sekmadienio dalyviai išgirdo daugybę vertingų pranešimų, kuriuos skaitė: Jurgita Ribinskaitė Glatzer („Reach for change Lithuania“, „gerinorai.lt”), Mantas Žalkauskas (organizacijų kultūros pokyčių specialistas, visuomenininkas), Saulius Liekis (Sulupės seniūnaitis), Raimondas Beliauskas (“Švari dangė”), Justas Malinauskas („Whatagraph“), Mantas Šnioka (visuomenininkas), Remigijus Žiogas („Ryto kino teatras“), Dalia Bytautienė („Nesavanaudiškos lyderystės institutas“), Jurgita Kuprytė (“Share the light”), Aurelija (“Savanorystė verslui”), Modesta Kairytė (“Kurk Lietuvai”,” So_verslas”, “Moterys kalba”), Neringa Stroputė (“Kurk Lietuvai”, “So_verslas”), Olga Žalienė („Lietuvos jūrų muziejus“), Henrikas Urbonas („Interactio“), Evelina Gulijeva („Socialinių paslaugų informacijos centras“), Eimantas Matulaitis („Bendruomenių valiuta“), Greta Madline, Dr. Indrė Būtienė („Mama, aš sergu“, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetas), Janina Zibireva („Lech Lecha design“), Aras Mileška (Manager.lt akademija), Kazys Paulikas ir “Misija Sibiras” atstovai.

Viso renginio metu vietoje suburtos komandos ieškojo problematikų, gvildeno įvairias idėjas, o sekmadienio popietę galutinai jas pristatė, tarp kurių buvo „Laba karta“, platforma skirta senjorams ir jaunimui keistis patirtimis, „Tvarkau Klaipėdą“, programėlė aktualioms Klaipėdos problemoms spręsti, „Canni help“, dienos centras kartu su šunų terapijos užsiėmimais protinę negalią turintiems vaikams, „Vyriškumo mokykla/džentelmenų universitetas“, skatinantis ugdyti ir mokyti jaunuolius, studentų praktikos programa, padėsianti surasti prasmingas praktikos vietas ir finansinio raštingumo mokymai, kurie padėtų gilinti finansines žinias ir spręsti jautrių visuomenės sluoksnių įsiskolinimo problemas.

„Ypatingai prasminga, jog šis renginys subūrė aktyvius Klaipėdos miestiečius ir svečius, nepaisant jų amžiaus, kompetencijų ir patirčių skirtumų. Ne taip dažnai vienoje vietoje galime pamatyti, kaip komandose dirba senjorai ir jaunimas, keičiasi idėjomis, patarimais ir mokosi vieni iš kitų. Tvirtai tikiu, jog šis renginys gali tapti tramplynu, siekiant įgyti verslumo pagrindų ir įgyvendinti verslias idėjas“, – sėkmingu renginiu džiaugėsi asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ (MMK) prezidentė Indrė Butvilė.

Renginio pabaigoje (A)maze Klaipėda organizatoriai pakvietė komandas ir visus dalyvius tęsti pradėtus darbus ir susitikti kitame renginyje – diskusijoje bei konsultacijose, kurios vyks 2016.11.11-13 dienomis. Daugiau informacijos jau visai netrukus www.mmk.lt puslapyje.