Jau šeštą kartą klaipėdiečiai valė nuo nešvarumų Dangės upę bei jos pakrantes. Per šimtą talkininkų surinko nemenką krūvą automobilių padangų bei keturis konteinerius šiukšlių. Tarp radinių – ir rankinė su pasais, tapatybės bei banko kortelėmis. Dokumentai perduoti policijos pareigūnams.

 

Rotary klubo „Concordia 1826“ iniciatyvą jau keleri metai palaiko ir projekte dalyvauja asociacija „Mano miestas Klaipėda“.  Į talkininkų gretas šįkart įsijungė Lapių vaikų namų augintiniai,  Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kursantai, sportinės žūklės klubo „Kurėnas“ nariai, neabejingi miestelėnai. Nardymo centro „Oktopusas“ narai ties Liepų gatvės tiltu naršė Dangės dugną.

Upės švarintojams  istorikas Kęstutis Demereckas papasakojo apie Dangės arba Dangos (seniausias žinomas upės vardas)  istoriją, pavadinimo kilmę ir jo keitimo peripetijas. Projekto dalyviai pritarė, kad upei būtų grąžintas istorinis Dangės pavadinimas.

Talkos pabaigoje į švaresnę upę buvo paleistas karpis. Prie žuvies specialiu žiedu pritvirtinta lentelė su užrašu „Pagavai. Nusek. Paleisk. Parašyk el. laišką concordia1826@gmail.com ir gauk 200 eurų!”.

“Akcijos ir talkų tikslas – parodyti skatinamąjį pavyzdį visuomenei ir išvalyti Dangės upę. Teršėjai yra ne kas kitas, o mes – žmonės. Todėl ir turime rūpintis gamta, savo gyvenamąja aplinka, – teigia Rotary klubo „Concordia 1826“ prezidentas Kęstutis Linkus. – Džiugina, kad vis daugiau gyventojų atsiliepia į mūsų kvietimą“.

2012 m.  Dangės upės švarinimo bendruomenės jėgomis projektas buvo įvertintas Aplinkos ministerijos Padėkos raštu už aplinkosaugines iniciatyvas.

Taip pat apie akciją rašo žiniasklaida:

Dienraštis „Vakarų ekspresas: – http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/klaipeda/akcijos-laimikiai-rankine-automobilio-numeriai-ir-televizoriaus-remas-1497376/

Portalas „lrytas.lt“ – http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/danges-svarintoju-dovana-zvejams-200-euru-ivertintas-karpis.htm

 

                                      Rotary klubas „Concordia 1826“ ir asociacija „Mano miestas Klaipėda“

 

Kontaktinis asmuo:

Raimondas Bieliauskas (+370 65800991)