Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ pradeda 8-uosius veiklos metus. Vakar organizacijos prezidente inauguruota iki tol valdybos pirmininkės pareigas ėjusi advokatė Indrė Butvilė. Jos kadencija truks ateinančius 12-ą mėnesių.

Klaipėdos geležinkelio stotyje surengto 7-ojo organizacijos gimtadienio leitmotyvu tapo Lietuvą išretinusi emigracijos problema. „Laukiame sugrįžtančių“ – tokie simboliniai plakatai papuošė geležinkelio stoties duris, o į šventę susirinkusius svečius sveikinęs asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Gintaras Bendžius pasidžiaugė, jog dar ne visi išvykę, dar esama dirbančiųjų, kuriančiųjų, besijungiančiųjų į įvairias nesavanaudiškas iniciatyvas Klaipėdos labui. Būtent jomis garsėja „Mano miestas Klaipėda“.

Gintaras Bendžius pristatė susirinkusiesiems 7-ųjų organizacijos metų veiklos ataskaitą, padėkojo bendražygiams bei bendraminčiams ir perdavė asociacijos prezidento regalijas naujai lyderei – advokatei Indrei Butvilei. Ji žadėjo tęsti misiją – kviesti žmones geriems darbams Klaipėdai.

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ išskirtinumas – politinis neutralumas. Nors organizacijoje dirba įvairių politinių pažiūrų ar partijų atstovai, komandai tai netrukdo dirbti drauge, generuoti naujas idėjas, telkti žmones visuomeniškoms iniciatyvoms. 7-ojo gimtadienio šventėje svečiai taip pat paraginti atlikti vieną gerą darbą – parašyti emigravusiam draugui, draugei ar šiaip brangiam žmogui ir pakviesti namo… „Nėra buvusių klaipėdiečių. Yra klaipėdiečiai, laikinai palikę gimtąjį uostą. Kviečiam jus grįžti namo! Jau laikas! Ir vėjas tam palankus… Grįžkit ir kurkime savo miestą drauge! Jeigu ir tu ilgiesi draugo, kuris išvyko į kitą miestą ar šalį, pakviesk jį namo. Galbūt jis tik ir laukia padrąsinimo“,- rašoma organizacijos atvirlaiškyje klaipėdiečiams. Šį paraginimą – atviruką kiekvienas gali atsisiųsti iš asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ profilio „Facebook“ tinkle, dėti ant savo sienos, žymėti išvykusius žmones ir tikėtis, jog klaipėdietiškas virusas „užkrės“ mielus žmones namų ilgesiu bei pastūmės rimtiems sprendimams.

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ informacija