Asociacija „Mano miestas Klaipėda“, tęsdama gražią tradiciją puošti aplinką ir sodinti gėles, kvietė balandžio 22 d. visus norinčius prisijungti prie pavasarinės talkos „Padėkime pavasariui sužydėti“.

Lietingas ir vėjuotas penktadienis neišgąsdino savo miestą mylinčių klaipėdiečių ir 14 val. gražios aplinkos kūrėjai susirinko į talką. Šiais metais buvo pasirinkta VšĮ Telšių vyskupijos Caritas Klaipėdos regiono globos namų, esančių Taikos pr. 29A, teritorija. Maloni direktoriaus pavaduotoja Ana Stirbienė supažindino su šių namų gyventojais, darbuotojais, gyvenimo ir poilsio sąlygomis čia esantiems senyvo amžiaus žmonėms.

„Miesto tvarkymo ir puošimo talkas asociacija organizuoja jau eilę metų – jos tapo tradicinėmis ir laukiamomis. Kasmet pasirenkama vis kita socialinė įstaiga (pvz., vaikų globos namai, senelių globos namai ir pan.), kurios teritoriją sutvarkome bei pasodiname gėles. Tokių talkų metu yra juntamas bendrumo jausmas ir matomas džiaugsmas už galimybę nuveikti naudingą darbą Klaipėdos miestui“, – sakė asociacijos prezidentas Gintaras Bendžius.

Talkos organizatoriai kiekvienais metais sulaukia partnerių pagalbos. Šiemet gėlėmis, sodinukais, dekoratyvine skaldele ir apželdinimo specialistų pagalba pasirūpino sodo centras „Frezija“. Prie talkininkų taip pat prisijungė būrys jaunimo iš „Nesė Goup“. Taigi, po kelių valandų nenuobodaus darbo globos namų vidinis kiemelis nušvito ryškiomis našlaičių spalvomis, o puošniosios tujos „pasidabino“ skaldelės pabarstais.

Po talkos asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Gintaras Bendžius padėkojo visiems dalyvavusiems už bendruomeniškumą, savanoriškumą ir skirtą asmeninį laiką geriems darbams.

 

 

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“

narė Rita Banevičienė