Metams artėjant pabaigos-pradžios slenksčio link norom nenorom gręžiesi atgal, vertini, apibendrini ir diktuoji sau naujus uždavinius ar iššūkius. Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ vadovo metai nesutampa su kalendorinių metų virsmu, tad jeigu ir bandai sumuoti nuveiktų darbų rezultatus, juose atsispindės tik pirmojo pusmečio pasiekimai, o iki kadencijos finišo lieka dar pusė kelio ir daug užsibrėžtų tikslų. Tad darkart norisi kreiptis į tave, klaipėdieti: „Mūsų laukia dar daug gerų darbų!”.

Prisipažinsiu, tik tapęs asociacijos prezidentu supratau šios organizacijos esmę – burti, vienyti žmones, mylinčius bei gerbiančius savo miestą ir norinčius veikti drauge dėl jo gerovės. Čia ypatingai svarbus komandos palaikymas, todėl didžiuojuosi turėdamas stiprų talkininkų būrį – veiklią valdybą, geranoriškus asociacijos narius ar asocijuotus narius. Be pagalbininkų sunku būtų įveikti mažus ir didelius iššūkius, pavyzdžiui, įkurdinti mieste naują vaikų žaidimo aikštelę ar išdalinti tūkstančius gerų žmonių suaukotų žaisliukų.

Didžiuojuosi, jog asociacija “Mano miestas Klaipėda” tęsia tradicinius projektus. Kasmet klaipėdiškiai smagiai mojuoja grėbliais rudeninėje lapų grėbimo akcijoje, rengiama (A)maze Klaipėdos verslumo stovykla, esami ir nauji nariai kviečiami į sueigas. Tradiciškai jos keliauja vis į naują vietą. Besibaigiančiais 2015-aisiais apsilankėme Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodų rūmuose, jau naujaisiais metais klaipėdiškius ir asociacijos narius pakviesime į susitikimą Onkologijos centre.

Naujovė – šiemet asociacija pradėjo rengti susitikimus su uostamiesčio švietimo įstaigomis: jau apsilankėme Socialinių mokslų kolegijoje ir Aukštojoje jūreivystės mokykloje. Šių įstaigų bendruomenėms pristatėme asociacijos veiklą, tikslus ir, kas labiausiai džiugina, jog ne vienas šių įstaigų atstovas pareiškė norą tapti organizacijos nariais. Dar viena naujiena – asociacija aktyviai dalyvauja Klaipėdos miesto integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupės veikloje. Įgyvendinant numatytas veiklas, manau, pavyks padaryti daug gražių darbų Klaipėdai.

Per pastarąjį pusmetį “Mano miestas Klaipėda” praturtėjo naujais socialiniais partneriais – pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynu ir Vakarų verslo kompanija.

Kaip prezidentą ypač džiugina tai, jog be kokių tai raginimų ar specialių nurodymų puikiai dirba asociacijos veiklos grupės. Džiaugiuosi naujuoju Švietimo grupės vadovu Aleksu Bagdonavičiumi, kurio ilgametė patirtis pravarti visai švietimo entuziastų grupei. Sparčiai auga Verslo, Politikos grupės, naujas iniciatyvas sėkmingai generuoja Kultūros grupė.

Metų sandūroje nesinori taupyti gerų žodžių bendraminčiams ir bendražygiams, juolab jie jų verti… Ačiū visiems buvusiems drauge mažuose ir dideliuose darbuose, ypač dėkingas naujoms narėms – Eglei, Irmai, Aušrai, Sandrai už labai svarų indėlį į asociacijos veiklą. Dėkoju kolegoms buvusiems prezidentams – Kaziui Paulikui, Tadui Šatkauskui, Raimondui Beliauskui, Sauliui Savickiui, Virginijai Beliauskienei už padėtus pamatą šios dienos iniciatyvoms ir darbams, už išaugintą asociacijos vardą.

Labai noriu, jog per mano vadovavimo metus asociacija „Mano miestas Klaipėda” organizacija dar išaugtų, taptų labiau motyvuota bei aktyvi. Noriu, jog ji būtų tikras miestiečių patriotiškumo, pilietiškumo, bendruomeniškų iniciatyvų židinys.

Tad visiems kolegoms ir bičiuliams, visiems mylimo miesto žmonėms linkiu jaukių ir šiltų ateinančių švenčių bei kūrybingų ir nesavanaudiškais tikslais turtingų ateinančių Naujųjų metų. Su šventėmis, klaipėdieti!

 

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“

Prezidentas 2015-2016 m.

Gintaras Bendžius