Lapkričio 18-oios pavakarę Klaipėdos kultūrų komunikacijos centro (KKKC) Parodų rūmuose įvyko Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ organizuojama sueiga. Gausiai susirinkusius aktyvius klaipėdiečius pasveikino renginio vedėjas Remigijus Žiogas bei KKKC kultūrinės veiklos vadybininkė Rūta Petniūnaitė, pakvietusi susirinkusius svečius į ekskursiją po parodų rūmus, kur buvo galima pamatyti Remigijaus Treigio retrospektyvinę parodą „Teorijos: fotografijos 1987 – 2015“ bei Indrės Stulgaitės Kriukienės ir Remigijaus Kriuko meninio stiklo parodą „Švytėjimas“.

Po ekskursijos visus susirinkusiuosius pasveikino asociacijos prezidentas Gintaras Bendžius. Sveikinimo žodį taręs prezidentas pasidžiaugė naujų narių, bendraminčių gausa. Gintaras Bendžius padėkojo visiems asociacijos nariams už norą kurti ir dirbti vardan savo miesto: „Esame puiki komanda ir kartu mes galime padaryti vardan Klaipėdos labai daug“.

Taip pat sueigos metu buvo pasirašytos sutartys su naujais socialiniais partneriais: Mažesniųjų Brolių Ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynu bei Vakarų verslo kompanija (VVK Group).

Asociacijoje veikia 4 pamatinės darbo grupės: švietimo, verslo, politikos ir kultūros. Švietimo grupės vadovas Aleksas Bagdonavičius pristatė numatomus ir jau vykdomus darbus, kurie yra orientuoti į jaunimo švietimo skatinimą. Verslo grupės atstovė Indrė Razbadauskaitė pasidžiaugė unikaliu jau keletą metų organizuojamu didžiausiu vakarų Lietuvoje jaunimo verslumą skatinančiu konkursu “Užaugink verslo idėją”, kurio metu jaunuoliai kartu su verslininkais narplioja verslo problemas ir pateikia joms sprendimus. Pasidžiaugta, jog ši idėja jau įgijo ir kitokią firmą – tapo jaunimo stovykla, skatinančia verslumą. Politikos grupės vadovas Elijus Vainauskas pabrėžė, jog jų tikslas asociacijoje – skatinti klaipėdiečių pilietiškumą, o pavasarį klaipėdiečiai turės galimybę labiau susipažinti su artėjančiais Seimo rinkimais, kadangi politikos grupė organizuoja politinių partijų mugę. “Šviesdami klaipėdiečius, skatindami aktyviau dalyvauti rinkimuose, norime, kad Klaipėda taptų aktyviausiai balsuojantis miestas Lietuvoje. Mes skatiname glaudesnį ryšį tarp politikos ir miestiečių“ – kalbėjo politikos grupės vadovas Elijus Vainauskas. Renginius ir įvairias akcijas organizuojanti  Kultūros grupė  šiemet ir vėl  ėmėsi gražios lapų grėbimo iniciatyvos bei yra paruošę dar aibę puikių renginių bei iniciatyvų.

Sueigą papuošė bene didžiausio Klaipėdoje “MONDO šokių centro” pasirodymas – nuostabią rumbą dovanojo Pasaulio ir Europos lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionai Vilius Ignatavičius ir Audronė Bastytė – Ignatavičė.

Graži tradicija Asociacijos sueigose – buvusių prezidentų, Prezidentų klubo narių pasisakymai. Šiemet sveikinimo žodį tarė Tadas Šatkauskas. “Kiekvienas klaipėdietis jau yra Asociacijos “Mano miestas Klaipėda” narys, tik gal jis dar to nežino” – šmaikštavo Tadas Šatkauskas. Buvęs prezidentas paragino gražesnią Klaipėdą kurti kartu.

Asociacija “Mano miestas Klaipėda” kviečia prisijungti visus aktyvius, norinčius prisidėti prie gerų darbų Klaipėdai žmones.

Dėl išsamesnės informacijos kreiptis į Asociacijos “Mano miestas Klaipėda” Komunikacijos skyriaus specialistę Sandrą Žutautienę (mob. tel. 8 698 20030).