Rotary klubas „Concordia 1826“ ir asociacija „Mano miestas Klaipėda“  gegužės 16-ąją, šeštadienį, jau penktą kartą rengia pavasarinę Dangės upės ir jos pakrančių švarinimo akciją. Šis ekologinis-edukacinis projektas pastaruosius trejus metus rengiamas pavasarį, kuomet uostamiestis naktiniu laivų paradu simboliškai pradeda vasaros sezoną.

 

Dangės upė – miesto pasididžiavimas ir puošmena. Deja, praėjusių metų akcijos parodė, jog jos vandenys skalauja ir nemenką sąvartyną. Dangės pakrantes ir vandens paviršių va""lę talkininkai surinko dešimtis maišų šiukšlių, nuodijančio mūsų miesto aplinką. Iš upės jie traukė ir butelius, ir senas padangas, ir įvairiausius kitus daiktus, kuriuos žmogus savo laiku patingėjo nunešti iki šiukšliadėžės. Taip buvo sukrautas ir išvežtas nemenkas šlamšto kalnas.

 

Dangės švarinimo akcijai jos iniciatoriai šiemet  ir vėl telkia savanorių pajėgas. Upės dugną  valys nardymo centro „Oktopusas“ narai, į krantą „radinius“ trauks Rotary klubo „Concordia 1826“, asociacijos „Mano miestas Klaipėda“suburti savanoriai, o sportinės žūklės laivelių klubo „Kurėnas“ nariai su laiveliais pasistengs surinkti visus talkininkų pripildytus maišus. Šiemet planuojama, kad prie talkininkų prisijungs ir dviratininkai bei Rotary klubo šefuojami vaikai iš Lapių (Klaipėdos raj.) pagrindinės mokyklos globos grupės.

 

Surinktą ir išrūšiuotą šlamštą išveš UAB „Specialus autotransportas“. Prie upės švarinimo raginami prisidėti visi tam neabejingi klaipėdiečiai. Aktyviausi akcijos dalyviai nemokamai bus aprūpinti firminiais akcijos marškinėliais.

 

Akcijos pradžia – 10.00 val.  ties valtelių prieplauka po Pilies tiltu nuo restorano „Katpėdėlė“ pusės. Čia skambės muzika, čia apie 12.30 val. bus fiksuojama ir akcijos pabaiga .Ją vainikuos edukacinė paskaitėlė renginio vietoje.

 

Bazinėje akcijos vietoje po Pilies tiltu apie 11.30 valandą bus reikalingi savanoriai, kurie upės dugne narų surastas šiukšles ir metalo laužą padėtų ištraukti į krantą.

 

Visi norintieji prisijungti prie talkininkų laukiami prie valčių prieplaukėlės po Pilies tiltu. Pasiskirstysime darbų zonomis ir galėsime kartu su visais talkininkais kelias valandas padirbėti mūsų mielo, gražaus ir švaraus miesto labui.

Daugiau informacijos:

Raimondas Beliauskas

Rotary klubo „Concordia 1826“ prezidentas

Tel.: 8 658 00991

 

Apie mus rašo:

http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/kviecia-akcija-svari-dange-2015-1349584/