Trečiaisiais organizacijos veiklos metais, man tapus antruoju MMK Prezidentu,  prioritetinėmis kryptimis tapo viešumas ir skaidrumas. Organizacijai reikėjo atsinaujinti, naujų idėjų, labai svarbu buvo išsklaidyti miesto valdžios skepticizmą, kuo plačiau paskleisti žinią miestelėnams apie asociaciją.

 Tais metais buvo pertvarkyta organizacijos struktūra, įvesta prezidentų metinė rotacija, įsteigtas prezidentų klubas, veiklą pradėjo valdybos strateginis bei vykdomasis komitetas. „Drąsiai galiu pasakyti, kad tais metais viešumo politika buvo aukščiausio lygio ir davė didelius dividendus ateičiai. Asmeniškai man asociacija – tai eksperimentinė visuomenės nuomonės laboratorija, kur gali ateiti su pačiomis įvairiausiomis idėjomis, jas išdėstyti, o įrodęs jų patrauklumą, bandyti jas įgyvendinti“, – kalbėjo Raimondas Beliauskas.

Geriausias to įrodymas-2012-aisiais, per jubiliejinį 760-ąjį Klaipėdos miesto gimtadienį, uostamiesčio padangę nušvietė įspūdingas fejerverkas, po kurio miesto žmonės neslėpė emocijų – braukė džiaugsmo ašaras, glėbesčiavosi, sveikino vieni kitus. Grandiozinis ugnies šou ir gerųjų emocijų banga vainikavo asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ proginę akciją „Klaipėdiečių dovana Klaipėdai“.

 Asociacijai per keletą mėnesių pavyko sutelkti uostamiesčio bendruomenę idėjai – padovanoti jubiliejų švenčiančiam miestui ir miestiečiams įspūdingą fejerverką.

Per daugiau nei porą jubiliejinės vasaros mėnesių asociacijai iš Klaipėdos gyventojų, įmonių fejerverko idėjai įgyvendinti pavyko surinkti 18 tūkst. Litų. Savo įnašą – pusę surinktos sumos – į klaipėdiečių taupyklę įdėjo ir fejerverką kūrusi kompanija „Pirotechnikos gaminiai“. Taip 2012-ųjų rugpjūčio 1-osios vakarą švenčiančios Klaipėdos dangų nutvieskė 27 tūkst. Lt vertės pirotechnikos šou.

Minint Pasaulinę aplinkos dieną, Vilniuje LR aplinkos ministerijos padėkos įteiktos 8 šalies visuomeninėms organizacijoms už sėkmingas 2011-ųjų aplinkosaugines iniciatyvas. Padėkos raštas ir simbolinė varnos statulėlė įteikta ir asociacijos “Mano miestas – Klaipėda” prezidentui Raimondui Beliauskui. Klaipėdiečiai pagerbti už praėjusiais metais pradėtą ekologinį-edukacinį projektą “Švari Dangė”. Tai dar vienas asociacijos sėkmingas projektas, gyvuojantis jau šeštus metus ir parodantis, kaip paprastomis priemonėmis galima būti matomiems visoje šalyje.

Dar vienas sėkmingas organizacijos bendruomeniškumo pavyzdys TV projektas „Lietuvos supermiestas“, kur MMK nariai aktyviai dalyvaudami Klaipėdos miesto štabe sugebėjo abu kartus:2011 projektą rengiant pirmą kartą, o po ketverių metų ir antrąkart,  sugebėjo nuvairuoti Klaipėdos komandą iki pergalės ir Klaipėda kol kas yra vienintelis Lietuvos supermiestas!

Asociacijos dėka pirmų metų prizas- 50 televizorių buvo sėkmingai “konvertuoti” į pinigus ir miestui padovanota įspūdinga vaikų žaidimų aikštelė Danės skvere, kuri po antros pergalės dar labiau buvo praplėsta ir tapo puikia asociacijos vizitine kortele .